tag:blogger.com,1999:blog-4892051728712684062.post2170543737878064581..comments2023-09-02T11:22:53.354+02:00Comments on Kuchnia Doroty: Domowy zakwas na żurek Kuchnia Dorotyhttp://www.blogger.com/profile/17204445261396846085noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-4892051728712684062.post-65519778367407587512014-04-02T17:47:40.032+02:002014-04-02T17:47:40.032+02:00U mnie w domu robimy tak samo zakwas U mnie w domu robimy tak samo zakwas Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4892051728712684062.post-77490985354302894912014-04-02T11:02:09.121+02:002014-04-02T11:02:09.121+02:00Ja zakwas trzymam w chłodnej spiżarni, więc na szc...Ja zakwas trzymam w chłodnej spiżarni, więc na szczęście, nie ma mowy o muszkach. Mieszać trzeba i wąchać też, bo każdy zakwas trochę inaczej się zachowuje. Kuchnia Dorotyhttps://www.blogger.com/profile/17204445261396846085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4892051728712684062.post-15277180946202171122014-04-01T23:31:24.856+02:002014-04-01T23:31:24.856+02:00"Zakwas należy codziennie zamieszać"... ..."Zakwas należy codziennie zamieszać"... bo wybiegnie ;) Mnie się to już nie raz zdarzyło, tym bardziej, że zakwas przygotowuję zazwyczaj przez 2 dni dosypując mąki, i drugiego dnia już tak bąbelkuje, że ma tendencję do uciekania ze słoja. Nie wiem jak jest z Twoim zakwasem, ale do mojego lgną muszki owocówki i samo przykrycie ściereczką nie wystarcza - muszę obwiązać ją gumką recepturką.Kilokaloriahttp://bombakaloryczna.plnoreply@blogger.com