4.10.11

Łosoś w marynacie Pięć Smaków



Przepis jest bardzo prosty i szybki. Pochodzi z programu Jamiego Olivera ,,30 min Jamiego".





Łosoś w pięciu smakach
  • 500 g filetu z łososia ze skórą (bez łuski, dokładnie oczyszczonego)
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej pięć smaków 
  • sól
  • pieprz 
  • 1 łyżka masła 
  • olej 

Przygotowanie:
  1. Filet z łososia myjemy, wycieramy
  2. Nacinamy od strony skóry na głębokość kilku milimetrów
  3. solimy, posypujemy pieprzem i przyprawą pięć smaków, lekko wklepujemy przyprawy z obu stron ryby 
  4. odstawiamy na 1h w chłodne miejsce (niekoniecznie)
  5. Rozgrzewamy na patelni olej i masło, smażymy łososia z dwóch stron przez ok. 15 min 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...