23.6.14

Kanapka z łososiem i twarożkiem

Kanapka czyli coś najprostszego na świecie, ale cała tajemnica kryje się w produktach. 
Na niedzielne śniadanie wybraliśmy się do jednego z najlepszych w Warszawie bistro Charlotte. Miejsce jest bardzo znane i popularne, głównie ze względu na przepyszne pieczywo, ale i lekką atmosferę. 
Z Charlotte przywiozłam cudowny, chrupiący chleb Charllote na zakwasie, z chrupiącą grubą skórką, idealny :) 
Dzięki temu chlebowi, odtworzyłam w domu swoje niedzielne śniadanie. 

Polecam jest pyszne i lekkie, doskonałe na początek nowego, tym razem pełnego tygodnia :) 





Kanapki z łososiem 

Składniki:

  • Chleb Charlotte na zakwasie (lub inny świeży i chrupiący) 
  • Kilka plastrów łososia wędzonego na zimno
  • 1 łyżeczka serka typu Philadelphia (na 1 kromkę chleba) 
  • 2 łyżki oliwy
  • Kilka gałązek koperku grubo posiekanego 
  • Cytryna pokrojona na ćwiartki 
  • Sól morska 
Sposób przygotowania:

Koperek łączymy z oliwą, mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania kanapek. 

Chleb kroimy na kromki, smarujemy twarożkiem, na wierzch kładziemy plaster łososia. Polewamy łyżeczką oliwy z koperkiem, posypujemy sola i skrapiamy cytryną. 

Smacznego. 













4 komentarze:

  1. Kurczę, od zawsze jestem zdania, że proste rzeczy są najlepsze :) Fajna ta kanapka, a i sam chlebek zacny.

    OdpowiedzUsuń
  2. łosoś uwielbiam :) na świeżym chlebku musi smakować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten chleb jest cudowny, wszystko smakuje na nim wyjątkowo :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...