Pasta jajeczna
Składniki:
- 3 duże jajka ekologiczne (L)
- 1/2 pęczka szczypiorku
- szczypta soli i pieprzu świeżo mielonego
- 2 łyżeczki ulubionego majonezu ( u mnie Kielecki)
- 1 łyżeczka jogurtu greckiego
Sposób przygotowania:
- Jajka gotujemy na twardo (np. ok. 7 min od momentu zagotowania się wody, na małym ogniu pod przykryciem)
- Szczypiorek myjemy, siekamy drobno.
- Majonez łączymy z jogurtem, dokładnie mieszamy.
- Ugotowane jajka, obieramy i dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy.
- Na koniec wrzucamy szczypiorek i ponownie dokładnie mieszamy.
Pasta jest gotowa, teraz tylko od nas zależy, co jeszcze położymy na kanapkę.
Ja proponuję, kanapki z pastą, plastrem wędzonego łososia i kiełkami rzodkiewki:) Smacznego!
doskonałe połączenie
OdpowiedzUsuńpolecam usunięcie weryfikacji obrazkowej...
Ale pyszna musi być ;)
OdpowiedzUsuń