12.4.14

Parówki smażone

Bardzo szybki sposób na nieco inne podanie parówek. Dla wszystkich miłośników parówek, do których od lat należę. Polecam. 





Smażone parówki

Składniki:
  • 3 parówki (u mnie Berlinki)
  • Olej do smażenia
Dodatki:
  • Pomidor
  • Musztarda
  • Pieczywo
Sposób przygotowania:

Z parówek zdejmujemy foliową osłonkę. Każdą parówkę kroimy na 4 części. Każdy z końców parówki nacinamy na krzyż, do  ok. 1/4 długości. 
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki oleju, wrzucamy parówki i smażymy prze k. 10 min. Parówki powinny być lekko przyrumienione. 
Podajemy ze świeżymi warzywami lub musztardą i ketchupem. 

Smacznego. 








2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...